QUIZIZZ: ARVIOI SANASTON JA KIELIOPIN HALLINTAA

MITÄ?

Ilmainen Quizizz-sovellus vieraan kielen taitojen arvioimisen tueksi. Vinkkauksen jakaja on kokeillut sovellusta lukiossa, mutta helppokäyttöinen sovellus taipuu varmasti eri oppiaineisiin ja eri ikäisille oppilaille.

Sovellus on ilmainen ja sen löytää osoitteesta quizizz.com.

MITEN?

Opettaja luo kyselyn Quizizziin tai valitsee jonkin jo olemassa olevista kyselyistä. Kyselyiden luominen vaatii sisäänkirjautumisen. Opettaja voi käyttää Google-tunnuksia tai luoda erilliset Quizizz-tunnukset.

Kyselyyn voi lisätä haluamansa määrän monivalintakysymyksiä. Kysymyksiin voi sisällyttää kuvia tai ääntä ja vastausvaihtoehtojen määrä sekä annettava vastausaika ovat myös muunneltavissa. Oikea vastausvaihtoehto merkitään kyselyä luodessa, jolloin järjestelmä ilmoittaa pelaajalle heti, oliko hänen vastauksensa oikea.

Sovellusta voi käyttää oppitunnilla tai ajastaa kyselyn oppilaille kotitehtäväksi Google Classroomiin. Osallistuakseen Quizizz-kyselyyn oppilaan ei tarvitse luoda tunnuksia tai kirjautua sisään. Jos oppilaalla kuitenkin on Quizizz-tunnukset, voi kyselyiden tulokset tallentaa. Tällöin myös opettaja pääsee näkemään tulokset koosteesta.

MIKSI?

Oppilas saa työskennellä omaan tahtiin. Tehtyään tehtävän oppilas voi palata kysymyksiin ja korjata väärin menneet kohdat tai tehdä koko tehtävän uudelleen.

Myös opettajan näkökulmasta sovellus on helppokäyttöinen ja kätevä!

Tämän vinkin jakoi lukio-opettaja Kalajoelta.

Tutustu muihin arviointivinkkauksiin täällä.

SEURAA ARVIOINTITORIA FACEBOOKISSA
OTA YHTEYTTÄ: arviointitori@gmail.com
Arviointitori on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman KAARO-kehittämishankkeen Oulun osahankkeen ylläpitämä sivusto. Lisää KAARO-verkostosta ja Arviointitori -täydennyskoulutukset löydät KAAROn verkkosivuilta.