SÄHKÖINEN KOE MICROSOFT FORMSILLA

MITÄ?

Microsoftin sähköisellä lomakkeella opettaja voi esimerkiksi teettää itsearviointia tai arvioida oppilaan sisältöosaamista.

Löydät Microsoft Formsin osoitteesta https://forms.office.com/. Vastaavia lomakkeita löytyy muiltakin palveluntarjoajilta, tämä vaatii Office365-tunnukset.

MITEN?

Opettaja luo kokeen Microsoft Forms -työkalulla ja jakaa sen oppilaille täytettäväksi. Mikäli oppilaan laitteelle on asennettuna jokin tekstiä puheeksi kääntävä sovellus (esimerkiksi Read Aloud: A Text to Speech Voice Reader), oppilas voi sen avulla kuunnella sähköisen lomakkeen tehtävänannot. Kun oppilaat ovat tehneet tehtävät, opettaja pääsee tarkastelemaan vastauksia kirjautumalla sisään Office365-tunnuksillaan.

MIKSI?

Oppilaille, joilla on oppimisvaikeuksia, kuten lukivaikeuksia tai motoriikan pulmia, sähköinen kirjoittaminen on usein helpompaa. Myös mahdollisuus kuunnella tehtävänannot voi auttaa oppilasta niiden ymmärtämisessä.

Sähköisen kokeen luominen Microsoft Formsin avulla on helppoa ja siihen voi liittää esimerkiksi videoita tai kuvia. Toivoisin, että lomakkeeseen tulisi vielä mahdollisuus yhdistelytehtävän ja aukkotehtävän tekemiselle.

Lisäksi sähköisellä arvioinnilla säästää luontoa, kun ei tarvitse monisteita!

Alla olevassa kuvassa esimerkki Microsoft Formsilla luodulla tehtävästä.

Tämän vinkin jakoi erityisopettaja Iisalmesta.

Tutustu muihin arviointivinkkauksiin täällä.

SEURAA ARVIOINTITORIA FACEBOOKISSA
OTA YHTEYTTÄ: arviointitori@gmail.com
Arviointitori on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman KAARO-kehittämishankkeen Oulun osahankkeen ylläpitämä sivusto. Lisää KAARO-verkostosta ja Arviointitori -täydennyskoulutukset löydät KAAROn verkkosivuilta.