KOKEELLISEN TUTKIMISEN TAITOKORTIT

MITÄ?

Kokeellisen tutkimisen taitokortit on tarkoitettu perusopetukseen osaksi kokeellista työskentelyä. Sen avulla voidaan tuoda esille työskentelyn aikana kulloinkin tarvittavat tutkimisen taidot ja tukea näiden taitojen itse- ja vertaisarviointia.

MITEN?

Työkaluun sisältyy kuusi tutkimisen taidot -korttia, joita voidaan käyttää työskentelyn tukena tavoitteiden asettamisen yhteydessä sekä tutkimisen taitojen esille tuomisessa ja korostamisessa.

Opettajalla voi olla käytössään myös vastaavat kortit pienempinä tai pelkästään kuvilla varustettuina. Näiden avulla voi aina uuden työvaiheen kohdalla korostaa seuraavaksi tarvittavia taitoja. Työskentelyn jälkeen taitoihin palataan esimerkiksi yhdessä keskustellen tai vaikkapa valmiin arviointilomakkeen avulla.

Voit tutustua kortteihin ja ladata ne itsellesi täällä. Työskentelyohjeet esimerkkityöpajaan (Paloturvallisuus) voit ladata täältä.

MIKSI?

Työkalun avulla on mahdollista keskittyä kokeellisessa työskentelyssä tutkimisen taitojen korostamiseen. Opettajalle materiaali toimii opetuksessa taitojen korostamisen tukena, jolloin oppilaan on mahdollista huomata kulloinkin tarvittavat taidot ja arvioida näin helpommin niihin liittyen omaa osaamistaan.

Tämän vinkin jakoivat luokanopettaja Riitta Sipilä, yliopisto-opettaja Tiina Komulainen sekä luokanopettajaopiskelija Veera Träskelin Oulusta.

Tutustu muihin arviointivinkkauksiin täällä.

SEURAA ARVIOINTITORIA FACEBOOKISSA
OTA YHTEYTTÄ: arviointitori@gmail.com
Arviointitori on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman KAARO-kehittämishankkeen Oulun osahankkeen ylläpitämä sivusto. Lisää KAARO-verkostosta ja Arviointitori -täydennyskoulutukset löydät KAAROn verkkosivuilta.